Advies     Levering     Onderhoud

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Schuimblussers:

Schuimblussers zijn brandblussers welke voorzien zijn van 75 % water en 25 % schuimvormend middel. Dit schuimvormend middel dekt zich na het activeren over de brandhaard heen. Het vuur krijgt zo geen zuurstof meer of verlaagd de temperatuur en laat de brand doven. Omdat een brand nooit hetzelfde is, zijn er een hoop verschillende schuimblussers die elk zijn eigen eigenschap heeft.
Om u wegwijs te maken in het aantal soorten schuimblussers hebben wij een opsomming gemaakt van de meest voorkomende schuimblussers:

Schuimblusser:
De schuimblusser zoals we hem herkennen. De typische rode cilinder met daaraan een spuitslang. De schuimblusser heeft non-vernevelende werking. Dit houdt in dat er een straal uit komt die geleidt. Voornamelijk niet te gebruiken op elektronica branden. Echter worden normale schuimblussers bijna niet meer verkocht. De voorkeur gaat vaker uit naar een sproeischuimblusser!

Sproeischuimblusser:
De sproeischuimblusser is het verbeterde broertje van de normale schuimblusser. In tegenstelling tot de normale heeft de sproeischuimblusser een sproeikop die het schuim verneveld. Niet alleen geeft dit een veel beter blus resultaat, maar ook branden die zijn ontstaan door elektronica kunnen hierdoor geblust worden! Omdat het schuim verneveld wordt en dus een soort zeepbelletjes gevuld met lucht zijn is geleiding niet mogelijk. U kunt de sproeischuimblusser daarom gebruiken bij apparatuur die onder spanning staat tot 1000 volt op een afstand van 1 meter.

Vetbrandblusser:
De vetbrandblusser is het brede broertje van de sproeischuimblusser. Niet alleen zit hier standaard een sproeikop op, ook kan deze schuimblusser de brandklasse “F” blussen. Brandklasse F kan gebruikt worden op branden die zijn ontstaan door frituurvet of bakolie. Het schuim bevat Fettex. Niet geheel onlogisch dus dat deze brandblussers worden geplaatst in cafetaria’s, restaurant of snackkarren/foodtrucks.

ECO schuimblusser:
De sproeischuimblusser met een groene voetring of groene hendel duidt vaak op een eco/bio schuimblusser. Het schuim in een brandblusser is vaak niet milieu vriendelijk. Denk bijvoorbeeld aan planten, dieren of overige flora. Een ECO schuimblusser heeft een schuimmengsel dat gebruikt kan worden in situaties waar de flora tijdens een brand voorop staat. Geen probleem als het per ongeluk in het water terecht komt! Door het biologisch afbreekbare schuimmiddel laat u geen schadelijke sporen na. Deze blussers zijn er ook vorstvrij tot -30 graden! Ideaal als een blusser in een buitenomgeving in een kast hangt of voertuig!

Specialisten in veiligheid

Image
Image
Image
Image
Image
Image